Na de zware pandoering van vorige week tegen Westmalle moest paars-wit het opnemen tegen SC Wiekevorst, de ploeg die vorige week een punt afsnoepte van leider SKS Herentals.

Trainer Dave Smets hoort elke week maar te puzzelen en te schuiven. Deze week moest  hij noodgedwongen T2 Jeroen Somers opstellen. De ziekenboeg van Grobbendonk wordt elke week groter en groter. Speciaal detail over de 34-jarige Somers : 18 jaar geleden speelde hij als 16 jarige voor de eerste maal mee in de 1e ploeg en ja, ook tegen Wiekevorst.

De thuisploeg vertrok als een wervelwind en Wiekevorst kon niets anders dan verdedigen. Meer dan een half uur werden de bezoekers op hun helft gedrukt. Maar zoals het vaak gebeurt in het voetbal, vielen de doelpunten aan de overkant. Op minuut 38 maakte D. Heylen er 0-1 van. Twee minuten later werd het 0-2. Grobbendonk werd op achtervolgen gezet.

Grobbendonk gretiger na rust : 'erop en erover'

In de tweede helft ging Grobbendonk gretiger aanvallen. Met goed voetbal en veel inzet kon kapitein Tim Jacobs er 1-2 van maken, maar gelijkmaken lukte niet. Het was pas 5 minuten voor tijd dat een aanval door Joppe Verlinden aan de tweede paal werd afgewerkt, 2-2.  Grobbendonk wou erop en erover.  In de 89' floot de scheids voor penalty. Bas Prims kon de zege voor de thuisploeg vastleggen.  Een verdiende zege voor KFC Grobbendonk.

De ziekenboeg van Grobbendonk groeide nog aan. Kenny Van Bael moest met een scheurtje in de meniscus naar spoed. Zijn vervanger Kai Van Bulck moest in de tweede helft zelf worden vervangen met een scheur in de hamstrings en Ben Horemans met een enkelblessure.

De ploeg : Yannick Heylen, Somers Jeroen, Chiron Heremans, Bas Prims, Kenny Van Bael, Jan Peeters, Ben Baeten, Joppe Verlinden, Ben Horemans, Tim Jacobs, Tom Van Den Bosch, Michael Vleugels, Wout Schuerwegen en Kai Van Bulck.

Het 'ziekenhuis' van Grobbendonk : hele ploeg out

Lieven Van Dijck en Steff Cambré liggen er al een heel seizoen uit.  Verder doelman Maarten De Beuckelaer, Seba Heremans, Jan de Cleermaecker, Preben De Meulder, Milos, Zaid.  Samen de 3 gekwetsten van deze namiddag is een ganse ploeg van Grobbendonk out.

Volgende week volgt de match op Molenkring Lichtaart.  Opnieuw puzzelwerk voor de technische staf. Jeugd, ervaring en oudgedienden zullen het opnieuw moeten doen. Met de inzet van vandaag zal Molenkring geen geschenken krijgen van mauve-wit.'  Verslag Marcel Lauwers KFCG / NNieuws.